Czas przygotowania: 30 min.
Z oferty Bakaliowych Rozkoszy: papryka czerwona susz, papryka zielona susz, pieprz ziołowy
Porcja: dla 4-5 osób
Składniki:
- opakowanie serka Mascarpone, 250 g,
- filet z piersi indyka (może być także podwójny filet z piersi kurczaka),
- 3 duże pomidory,
- puszka ananasa lub 1 owoc ananasa,
- 200 g pieczarek,
- 2 jabłka,
- 1 cebula,
- 4 łyżki słodkiego sosu chilli,
- 2 łyżki papryki czerwonej i 2 łyżki papryki zielonej suszonej,
- pieprz ziołowy,
- szczypta soli,
- ryż.
- Filet z indyka obmywamy, delikatnie suszymy ręcznikiem, kroimy w kostkę ok. 1 - 2 cm. Posypujemy pieprzem ziołowym, solimy, smażymy aż się zarumieni. Odstawiamy.
- Pieczarki kroimy w drobną kostkę, cebulę siekamy. Podsmażamy.
- W międzyczasie kroimy w kostkę jabłko, ananasa i pomidora. Gdy pieczarki z cebulą będą już lekko zarumienione dodajemy przygotowane produkty. Całość lekko podsmażamy.
- Dodajemy serek Mascarpone, sos chilli oraz pół szklanki soku z ananasa (w przypadku gdy używamy ananasa z puszki).
- Gotowy sos mieszamy z mięsem. Całość gotujemy ok 10 min.
- Gotujemy ryż. Przyjmuję miarkę - 1 szklanka ryżu na osobę. Na szklankę ryżu przypada 1,5 szklanki wody.
Przepis: własna wariacja przepisu z opakowania serca Mascarpone z Piątnicy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz